El vaixell de la llibertat

Som un grup de B3 (A2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa). El Servei Local de Català de Castelldefels l’organitza. Està format per 15 alumnes de procedències diferents. Aquesta és la segona setmana de curs i hem destinat les dues sessions per encarar el projecte.  La sessió de dimarts va servir per negociar si participàvem en el projecte i com el tiràvem endavant: si  investigàvem els diferents autors proposats (dues escriptores exiliades a Europa, dos escriptors a Llationamèrica i un, de valencià, emigrat a Catalunya) o bé distribuíem el projecte en tres unitats  —com que el curs és trimestral—, en què estudiaríem un autor tots plegats. El grup va voler la primera proposta.  Així doncs, cada alumne va decidir quin literat volia conèixer.

En la segona sessió, la d’ahir, ens vam encarregar de trobar un títol —hi va haver alguna proposta emocionant— i vam pensar en la pregunta de la recerca. També van ser molt enriquidores les altres propostes perquè hi aportaven algun altre matís.

Així doncs, en aquesta primera unitat ens encarregarem d’elaborar un mural amb les dades biogràfiques dels escriptors. Els proposaré que els creem amb glogster. Aquesta tasca ens servirà perquè cada alumne expliqui per què s’ha instal·lat a Castelldefels. En la segona unitat, gravarem fragments d’obres dels escriptors. Finalment, en la darrera unitat mirarem de crear un reportatge que respongui la pregunta inicial.

No sé com ens anirà aquesta travessia, però ens fa molta il·lusió de participar-hi i de compartir-la. També agraïm el coratge i el suport del Joaquín.

 

CATALAN 1

Cristina, Leticia, Rocío, Nataliya, Mariana, Antonio, Loli, Jaume, Carolina, Victoria, Gabriela, Gina, Ximena, Alicia, Cris i Zofia

One thought on “El vaixell de la llibertat

  1. Pingback: Navegant amb “El Vaixell de la Llibertat” | la rebotiga

Leave a comment